Visszajelzések

G. Á.

Nagyon hasznosak és előrevivők voltak a beszélgetéseink. Lelkileg közelebb vittek önmagamhoz és embertársaimhoz is, mikor velem egyedül beszélgettél. Amikor a testvérem és köztem mediáltál, akkor a testvéremhez is közelebb vitt, ill. őt énhozzám hozta közelebb lelkileg. Kicsit később közeledtünk kettesben kommunikálva is egymáshoz lelkileg.
Az egyéni beszélgetések és a mediációd nem nagyon volt különböző, a módszer hasonló volt: visszatükrözted, visszaadtad, mit hallottál, hitelesen és empatikusan, elfogadóan. Abban segített, hogy jobban megértettem, elfogadtam önmagamat és a testvéremet is. Úgy gondolom, a testvérem is jobban elfogad engem, empatizál velem azóta, mivel mindkettőnk lelki- és gondolatvilága világosabb lett egymás számára.

Orsi

Katával beszélgetni MÁS.
Egy Barátnővel (szigorúan így nagybetűvel) mindent meg lehet beszélni. Nincsenek tabu témák, figyel rád, ellát jó tanácsokkal, meghallgat, együtt sír, vagy nevet veled. Mégis, sokszor a problémám nem oldódik meg. Az ő tanácsai, megoldásai nekem nem segítenek.
Katával beszélgetni olyan, mintha haza érkeznél. Haza, azaz saját magadhoz. Nem sír velem együtt. Nem mond véleményt, pláne nem oszt tanácsokat. Nagyon erős figyelmet és rá(m)hangolódást érzek. Nem, nem egy pszichológus ágyán fekszem, ahol szinte csak én beszélek. Beszélgetés folyik, mégis haladunk valamerre. Érzem, hogy terelgetve vagyok, de ez nagyon jó érzés, hiszen sokkal könnyebb egy úton egy társsal végigmenni, főleg, ha az az út esetleg rögös, vagy nehéz. Nehéz feltárni egy probléma, konfliktus esetében a saját érzelmeinket, szükségleteinket. Katával együtt sikerül. És ha idáig eljutunk, akkor már könnyebb megtalálni azt a megoldást, ami közelebb visz a szükségleteim kielégítéséhez, és az örömhöz, ami evvel jár. Soha nem jöttem el tőle valamilyen „ajándék” nélkül. Ez az ajándék lehet egy felismerés, hála, egy ötlet, vagy megkönnyebbülés.
Egy mondattal kifejezve azt mondanám: Katától kulcsot kapok konfliktusaim kezeléséhez, önmagam és mások megértéséhez, és így az örömtelibb élethez.

B. Á.

Mediáció Strasser Katalinnál.
Az öcsémmel alig kommunikáltam. A háttérben sok érzelmi szál húzódott. Egy kétszemélyes kommunikáció nehezen lehetett volna kivitelezhető. Strasser Katalin segítségével létrejöhetett néhány beszélgetés. A beszélgetések az öcsém és az én kommunikációmat annyiban segítették, hogy az ellenséges érzések megszűntek. A kommunikáció gyakorisága változatlan maradt, mert a mélyebb érzelmi okokat, mivel azokat hosszú kibogozni, nem érintettük. Strasser Katalin azonban nyitott volt azoknak is egy további beszélgetéssorozatban utána menni. 

K. Judit

Sokat segített a beszélgetés Veled, más perspektívába helyezted ugyanazt a dolgot, sikerült kicsit kívülről látnom a problémát, ami már magában egy megnyugtató érzést keltett bennem. Mivel sokszor nem találkoztunk, nagyjából ennyit tudok most mondani erről.

Petra

Beszélgetés: Egy új nézőpontból, más szemszögből. Tisztább tükörkép, kevésbé elfogult. Főleg én voltam a központban. Te alig, vagy nem. Helyette segítettél megvilágítani, mit érezhet a partnerem. Körültekintő, alapos sok szempont végigvezetése. Tisztázás, rendszer, rendrakás, helyre tevés. Elfogadás. kedvesség, higgadtság. türelem, megértés. Odafigyelés :)