Cím Tartalom
EMK a Szekszárd-i Waldorf Iskolában

Szekszárdi Információs Portál

Egy anekdota szerint a feleség egy szép napon azt mondta a férjének: „Szerintem túl sok időt töltesz a munkahelyeden.” A férj másnap korábban fejezte be a munkát – és beiratkozott egy golfklubba. Ezzel a kis történettel nyitotta meg Strasser Kata azt az Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) workshopot, amelyet a Waldorf Iskola szervezett meg a Védőháló a családokért pályázat keretein belül, október végén.

Mi is az az erőszakmentes kommunikáció?

Havi Parabola Magazin

Mindennapjaink során nem ritkán kerülünk konfliktusba. Akár a főnökünkkel, a párunkkal, a szüleinkkel vagy a barátainkkal szólalkozzunk is össze, ilyenkor az alapvető hiba az, hogy mindig a saját érdekeinket nézzük, a másik fél igényeit pedig figyelmen kívül hagyjuk. Ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, az erőszakmentes kommunikáció módszerének elsajátítására van szükség. Ennek egyik szakértője Strasser Katalin, akinek tréningjei során megtanulhatjuk, mit gondoljunk végig, miközben egy adott helyzetben való döntés előtt elszámolunk tízig.

Béketerápia - A fideszes Gábor esete a liberális Gáborral

Részlet a 168 óra írásából

Strasser több mint tíz éve segít különféle konfliktusokat megoldani az „erőszakmentes kommunikáció” módszerével. Ennek lényege: az egymást elutasító felek képesek legyenek legalább meghallgatni egymást.

Zsiráftánc - Nők Lapja

Nők Lapja

Mennyire fontosak a szavak? Vagy csak a mögöttük megbúvó érzelmek fontosak? Tudjuk-e egyáltalán, mit érzünk? Ha nem vagyunk képesek kifejezni ezt szavakkal, tévútra jutunk - vitákhoz, veszekedésekhez

Erőszakmentes kommunikáció a családban - Babainfó családi magazin

Babainfó Családi Magazin

Életünket kapcsolatokban éljük, és kapcsolatainkban szünet nélkül kommunikálunk. Nagyon mélyen belénk vésődött, hogy ha nem azt kapjuk valakitől, amit szeretnénk, hajlamosak vagyunk az illetőt, kritizálni, elítélni, lustának, önzőnek, szófogadatlannak nevezni.

Hogy megértsük egymást... - Tudatos Szülők Lapja

Tudatos Szülők Lapja

A kommunikáció végigkíséri egész életünket Az erőszakmentességnyelve, egy olyan kommunikációs modell, amelyet dr. Marshall B. Rosenberg, amerikai származású pszichológus fejlesztett ki