Mióta megszülettem, kereső ember vagyok. Keresem az emberi boldogulás, a kapcsolatok jobbá, szebbé tételének módját. Még kisiskolás voltam, amikor társaim hozzám jöttek ügyes-bajos dolgaikat megbeszélni, tanácsot kérni. Ezek a beszélgetések további inspirációt adtak, hogy fejlesszem tudásomat önmagamról, a kapcsolatokról, az örömteli életről.

Utamon, többek között találkoztam a Jógával, az Agykontrollal, Thomas Gordon tréningjeivel, az Erőszakmentes kommunikációval, Tánc és Mozgás terápiával, Kineziológiával, Sámános képzésekkel, Tűzön-járással, Izzasztó kunyhóval, a Vonzás törvényével, teljességet élő mesterek tanításaival: Krisnamurti, Sri Ramana Maharsi, Papaji, Eckhart Tolle, A.J. Christian, Adyashanti, Arun Nectar…

A felsoroltak közül, 26 éve tanulom és gyakorlom, 22 éve pedig tanítom az Erőszakmentes, együttműködő kommunikáció (EMK) módszerét. Lehetőségem volt, közvetlenül a módszer kidolgozójának Dr. Marshall Rosenbergnek a tréningjein részt venni, tőle tanulni.

Egy másik módszer, ami nagyban hozzájárult, hogy felszabadult, boldog életet éljek, a rebirthing légzés terápia volt. 3 évvel ezelőtt végeztem el a képzést és rebirthinng facilitátor lettem. Azóta ennek a módszernek az alkalmazásával is igyekszem hozzájárulni az emberek jóllétéhez és múltbeli fájdalmas emlékeik gyógyításához.

Strasser Katalin Az Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) a kapcsolatok és a konfliktusok megoldásán túl egy együttérzésen és együttműködésen alapuló élet jövőképét vetíti elénk. Azok az emberek, akik alkalmazzák, hamar megtapasztalják, hogyan alakítja át az emberi érzékelés minden területét, a mély belső érzésektől, a mindennapi kapcsolatokon át a világ egészét.