Kommunikáció, ami az önismeretet, és a megértést szolgálja

Sorrend: 
8
Dátum: 
szombat, 2015, június 27 - 10:00vasárnap, 2015, június 28 - 16:45
Helyszín: 
1142 Budapest. Kassai u. 166/b 4/13
Részvételi díj: 
10.000 Ft

Az Erőszakmentes, együttműködő kommunikáció (EMK) módszere alapján, az együttérzés és együttműködés nyelvét használva
Kapcsolatainkban előfordul, hogy nem vagyunk egy véleményen, hogy szerintünk túl gyorsan vezet a partnerünk, vagy  túl hangosan hallgatja a zenét, hogy mi a pontosságot szeretjük, de a másik folyton elkésik, vagy fordítva. Problémák adódnak a gyerekünkkel, szüleinkkel, barátunkkal, munkatársainkkal, főnökünkkel való kapcsolatban.

Ilyenkor könnyen kerülünk konfliktusba, amit úgy próbálunk megoldani, hogy igyekszünk meggyőzni a másikat igazunkról. Lehet, hogy addig erősködünk, amíg rákényszerül, hogy elismerje nekünk van igazunk.
Lehet, hogy minket kényszerítenek rá, hogy feladjuk az álláspontunkat, lemondjunk az igényünkről és azt tegyük, amit a másik kíván, vagyis ismerjük el neki van igaza.   

Mindkét esetben harcolunk egymással, és a végeredmény a győztes-vesztes pozíció lesz. Ez aztán semmiképpen sem járul hozzá, hogy a kapcsolatunkat építse, hogy a megértést és együttműködést segítse közöttünk.

Az Együttműködő kommunikáció segítségével egy olyan nyelvet sajátíthatunk el, amellyel feloldhatjuk a nehéz helyzetekre jellemző gondolkozási mintáinkat, kommunikációs blokkjainkat. Lehetőségeket teremthetünk arra, hogy felszínre hozzuk értékrendünket, miközben mások szükségleteit, értékeit is becsben tartjuk. Kölcsönös tiszteleten alapuló, hatékony, eredményes kommunikációt kezdeményezhetünk, és feloldhatjuk a konfliktus helyzeteket.

A tréningen az EMK készségeinek elsajátítása közben példákon keresztül figyeljük meg, hol lehetnek a sikeres kommunikációt nehezítő buktatók, és mi az, ami hatékonyan működik. A szerepjátékokon és különféle gyakorlatokon keresztül élményeket szerezhetünk, beleélhetjük magunkat a szembenálló partnerek helyzetébe. Így fokozatosan, saját ritmusunk szerint haladunk az önmegismerés, és a kommunikációs eszközök hatékony alkalmazásában. Egyre több helyzetben fölismerve, hogy választhatunk: szavainkkal ablakot nyitunk, vagy falat húzunk kapcsolatainkban.

A kommunikációnak ez a formája egyszerű, mégis rendkívül mély átalakító erejű.
Ha szeretnél örömteliséget megélni kapcsolataidban, szeretettel várlak!

Részvételi szándékodat kérjük, előre jelezd!

Jelentkezés>>

carpe diem

Ahhoz kell csak
igazán nagy erő,

hogy engedni is
tudjunk akaratunkból...